Reserveer het begrip duivel voor Hamas, alsjeblieft

De val van Satan volgens Gustave Doré (Bron: Wikipedia)

Indertijd gezeten in de kappersstoel in Amsterdam-IJburg hoorde ik de kapper boven me zeggen: ‘Geert Wilders is toch de nieuwe Hitler?’. Als kersverse Wilders-stemmer was ik verrast. In de ogen van de kapper was je als Wilders-aanhang kennelijk fascist.

Van Adolf Hitler had ik een volkomen andere voorstelling: een schreeuwlelijk _ mijn grootmoeder had hem in de jaren dertig van de vorige eeuw tijdens een bezoek aan Duitsland bij een redevoering horen razen en had hem een verschrikking gevonden_, die zich omringde met creeps met doodskoppen op de zwarte pet. Bij Donald Trump herhaalde zich dezelfde riedel: de nieuwe Hitler, een fascist, werd hij op sociale media, zoals Facebook, genoemd. Hem had ik evenmin ooit horen schreeuwen.

Sinds ik in Amsterdam-IJburg was komen wonen, was ik uit de linkse droom ontwaakt en wist hoe belangrijk het was dat je misstanden met de allochtone medebewoners kon benoemen zonder dat de linkse medemens je instant voor fascist of racist uitmaakte. Kennelijk wilden zij dat criminaliteit onbestraft bleef wanneer de niet-westerse nieuwkomer zich hieraan schuldig maakte. Met als gevolg dat de Wijk zonder Scheidslijnen IJburg binnen no time tot een crimineel getto zou verworden. Pim Fortuyn was voor niets gestorven.

Sinds 7 oktober 2023, de dag dat de islamitische terreurorganisatie Hamas in Israël een orgie van gruwelijkheden beging om de Joden uit te roeien, weet je weer wat het ware kwaad is. Ook Hamas gebruikt de doodskop als symbool, net als de fascisten van Adolf Hitler indertijd. De duivel is wedergekeerd in de gedaante van Hamas. Niet in die van Geert Wilders of Donald Trump.

Geef een reactie