In de socialistische heilstaat Amsterdam-IJburg ben je al snel ‘racist’

In januari 2020 kwamen een bewoner van Haveneiland-West en ik bijeen met twee mensen van Forum voor Democratie Amsterdam. In die tijd waren er veel straatroven in Amsterdam-IJburg en we wilden onze zorgen met hen delen. We zaten in een café in het winkelcentrum. De informele bijeenkomst was geïnitieerd door de bewoner, die indertijd lid was van Forum. Een van de leden van Forum had gevraagd of ik er ook bij wilde zijn, omdat hij bekend was met mijn blog- en nieuwssite. In het café vertelden de bewoner en ik hun dat je in de socialistische heilstaat IJburg al snel voor fascist werd uitgemaakt als je kritiek uitte op de multiculturele samenleving. Ze wisten er alles van.

Een van hen stelde voor dat we op Facebook een besloten groep zouden starten voor IJburgers die net als de bewoner en ik moeite hadden met de Wijk zonder Scheidslijnen IJburg. ‘Er zijn vast mensen die kritiek hebben, maar ze durven onder hun eigen naam niet te reageren. Als jullie een groep beginnen waar dat wel kan … ,‘ zei hij en hij vervolgde tegen mij: ‘Ik was even op je nieuwssite. En ik was er met zo’n zeven anderen … Ik zie voldoende vraag naar een dergelijke groep’.

Ik vond het direct een prima idee en zodra ik thuis was, maakte ik een besloten Facebookgroep en noemde deze ‘IJburg, de andere kant’. De man van het FvD adviseerde me desgevraagd om er ‘Ongecensureerd’ aan toe te voegen, naar mijn nieuwssite ‘Het reilen en zeilen op IJburg, ongecensureerd’.  Aldus geschiedde. De bewoner en ik werden ieder beheerder van de besloten Facebook-groep ‘IJburg, de andere kant. Ongecensureerd’.

Onze groep bleek redelijk succesvol; na een jaar hadden we zo’n 850 leden. In maart 2021 postte een bewoner de uitzending ‘Rechts in beeld’ van cineast Frans Bromet in de groep, waarin ik het verband uitlegde tussen mijn stem op de Partij van de Vrijheid (PVV) en mijn komst naar Amsterdam-IJburg. Scheldpartijen volgden. Een recent blog, waarin ik opnieuw stevige kritiek uitte op de multiculturele wijk IJburg, werd gedeeld en ik werd in onze groep voor racist uitgemaakt, door een intolerante linkse bewoner. Een aantal multicultileden verliet onze groep. Na een tijdje keerde de rust terug.

Enkele maanden erna publiceerde de ‘vrijzinnige’ omroeporganisatie VPRO een podcast over het multiculturele project SET IJburg, waarbij  (Syrische) statushouders met studenten in tijdelijke containerbouw zijn ondergebracht op Haveneiland-West. Hiervoor werd een braakliggende kavel gebruikt, die als gevolg van het multiculturele experiment Wijk zonder Scheidslijnen IJburg commercieel oninteressant was geworden. De containers kwamen te liggen tegenover een rijtje grachtenpanden in een gemengd blok, waar onder meer moskee IJburg is gehuisvest.

In de bewuste podcast vertelde een bewoner, die als medewerker van de gemeente Amsterdam voor het project werkzaam was, de verslaggever over het verzet van de omwonenden tegen dit project: ‘Er waren hier twee mensen. Daar voelde ik echt racistische motieven …. IJburg is een dorp hè, dus die mensen waren al langer in the picture …’.

Deze bewoner, die voor de gemeente Amsterdam bij het bewuste project betrokken is, beschuldigde omwonenden die zich verzetten tegen het huisvesten van islamitische statushouders van racisme. Een zware  beschuldiging van omwonenden die onze westerse beschaving willen behouden. Dergelijke mensen waren, zo vertelde ze in de podcast, in the picture. Bij wie of wat deze mensen in beeld waren, werd er niet bij verteld. Het ligt voor de hand dat hiermee de gemeente, politie werden bedoeld.

De ontwikkelingen in Amsterdam-IJburg zijn een voorbode van verder onheil. Met het Amsterdamse GroenLinks-bestuur is het slechts een kwestie van tijd tot de hoofdstad Amsterdam is veranderd in Islamsterdam. Amsterdam is dan niet langer seculier, maar islamitisch. Als het zover is, staan de islamieten in hun handen te klappen. Dan zijn immers de drie grote steden van Nederland – Rotterdam, Arnhem en Amsterdam-, in handen van islamitische burgemeesters. Precies de tactiek van de moslimbroederschap. Met dank aan de partij GroenLinks, die met de komst van een vertegenwoordiger van deze radicale islamitische beweging in ons parlement, toch al niet langer seculier maar islamitisch was.

Tot de islamitische heilstaat daar is, wordt een ieder die zich ertegen verzet, voor racist uitgemaakt en op die wijze monddood gemaakt. In de socialistische heilstaat IJburg weten we er inmiddels alles van.

 

 

 

Geef een reactie