Eiland van gelijkdenkenden (met update)

FlexBieb, Haveneiland-West

 

Het Forum voor Democratie (FvD), de partij van Thierry Baudet en Annabel Nanninga, in Amsterdam het enige alternatief voor de Partij van de Vrijheid (PVV), heeft het in IJburg slecht gedaan. Het heeft op het eiland bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen vrijwel geen stemmen gehaald. Er is op D66 en GroenLinks gestemd. Niet dat het verwonderlijk is. Het eiland bestaat immers uit gelijk denkenden. Het is de gemeente Amsterdam met het uitdelen van subsidies gelukt om de socialistische heilstaat in de vorm van de wijk zonder scheidslijnen vrijwel zonder enige vorm van weerstand te creëren. Op het eiland zijn allerlei parasiterende groepjes als paddenstoelen uit de grond geschoten, die profiteren van het subsidiegeld dat de socialistische gemeente aan gelijk denkenden uitdeelt. Ze komen samen in Hallo IJburg, het door de gemeente gesubsidieerde kanaal, dat alleen in naam door de IJburger zelf is gemaakt. Deze gelijk denkenden hebben op Haveneiland-West wijkcentra opgezet, die collaboreren met de extreem-linkse vertegenwoordigers van de gemeente, zoals de FlexBieb, gelegen op een hoek van het Ed Pelsterpark. Deze FlexBieb is een gesubsidieerd multicultidebatcentrum, waar volwassen debat onmogelijk is, omdat andersdenkenden er worden gedemoniseerd, uitgesloten. Andersdenkenden zijn immers de nieuwe racisten. Als ik er bijvoorbeeld een voet over de drempel zet, word ik aangesproken op mijn blog en door een medewerker uitgemaakt voor Marokkanenhater. Salafisten, zoals Safoan Mokthari (alias KAMI-KAZI: KroonArabierenMitsIslamitisch-KogelsAanZionistischeInfiltranten), die onder andere werkzaam is voor de gemeente Amsterdam en zeer betrokken bij de Marokkaanse Moskee IJburg, zijn er wel welkom. Zij hebben hun honk op de andere hoek van het park, in een eigen gebedshuis.

De gelijk denkenden hebben een eigen gesubsidieerde milieuclubje en een gesubsidieerd clubje voor statushouders, Expeditie IJburg Rijker. De gelijk denkenden hebben ook een eigen televisiekanaal, IJburgTV. Het presenteert zich als een nieuwszender, maar wordt door de corporaties ondersteund en ontving ook geld van de gemeente, om IJburg positief in het nieuws te brengen. Aan hoor en wederhoor doen ze niet, wel aan nepjournalistiek.

Ik ben in Amsterdam geboren, en er deels getogen. In alle Amsterdamse wijken waar ik eerder woonde, heb ik niet eerder zo’n sociale controle op het gedachtegoed van bewoners ervaren als in IJburg. De muffe, dorpse elitesfeer die van alle bewoners gelijk denkenden maakt.

Het maakte indertijd het wonen in die Amsterdamse wijken heel aantrekkelijk en dat is de stad. Helaas lijkt het dat de ziekte van gelijk denkenden met het extreemlinkse bestuur in wording inmiddels heel Amsterdam in de ban heeft.

Update 24-4: De nieuwe stadsdeelcommissie heeft de FlexBieb als locatie om te vergaderingen gekozen. Hiermee sluit zij andersdenkenden, zoals stemmers op het FvD, uit.

Geef een reactie