Liegen in multicultureel Amsterdam-IJburg het nieuwe normaal

Het moet gezegd. Ik heb een broertje dood aan culturen die vreemd zijn aan onze Joods-christelijke cultuur. Onze westerse beschaving. Ik heb niks met voodoo of islam. En dat heeft een reden. Op gevaar af dat ik voor racist word uitgemaakt, wat ik natuurlijk niet ben, zal ik een relaas geven van de vele keren dat ik in multicultureel IJburg al heb gehoord dat er schaamteloos werd gelogen. En het waren geen onschuldige leugentjes, voor bestwil. Liegen past niet in onze Joods-christelijke cultuur. ‘Gij zult niet liegen’ is het negende gebod van de Tien Geboden. Wel in de islamitische.

De eerste leugen hoorde ik vlak na de opkomst van Islamitische Staat (IS). Ik schreef in die tijd een blog over het radicale karakter van de Marokkaanse moskee in IJburg. De website GeenStijl pikte het op, waarna Annabel Nanninga er een column aan wijdde. De moskee verwijderde vervolgens zijn website en Facebook-pagina. Het bestuur organiseerde voor de eerste keer een open dag, waar ook media aanwezig was. Ik hoorde een bestuurslid voor camera zeggen dat ‘Soennitische moslims een vredelievend volkje zijn …’ Misschien naïef, maar pas later drong het tot me door dat dit een leugen was: Islamitische Staat (IS) is immers een club van soennitische islamieten.

Op een dag in 2015 zag ik een witte vlag met zwarte Arabische tekens en een zwaard voor een raam van een appartement op Haveneiland-Oost. Nadat ik de foto die ik ervan had gemaakt goed had bekeken, bleek het dezelfde vlag als ik had gezien tijdens demonstraties van radicale moslims in de Schilderswijk. Indertijd kregen deze demo’s veel media-aandacht. Tijdens de demo’s werd  met zowel zwarte als witte vlaggen van Islamitische Staat gezwaaid.

Bij een informeel samenzijn in IJburg van onder anderen een veiligheidsmedewerker, haar Marokkaanse collega van stadsdeel Oost en mij, ontkende deze laatste, de overigens oud-politiemedewerker was, glashard dat Islamitische Staat witte vlaggen gebruikte. Het was de tweede leugen die ik in multicultureel IJburg vernam.

Tijdens dit samenzijn was ook de Marokkaanse islamitische jongerenwerker Safoan Mokhtari (welzijnsinstelling Dynamo) aanwezig. Hij vertelde me dat een lid van zijn band Vespa Gang naar Syrië was afgereisd, iets wat hij nadien glashard ontkende.

De derde leugen vernam ik onlangs van dezelfde islamitische jongerenwerker over wie ik een blog schreef, waarin ik hem met zijn antizionistische en gewelddadige uitingen ontmaskerde. Deze uitingen had hij inmiddels van zijn Facebook-pagina verwijderd. Ik had een printscreen ervan. Stadsdeel Oost zette de islamitische jongerenwerker vervolgens in het zonnetje. Hij werd beloond met een foto tijdens een antizionistische zomerfeest van de gemeente Amsterdam en de Marokkaanse moskee in het Ed Pelsterpark. Erna mocht hij In een fijne gesubsidieerde brochure een verklaring  geven voor zijn alias, KAMI-KAZI. Safoan gaf er een liefdevolle draai aan, garantie voor het verder opendraaiden van de subsidiekraan: ‘Kamikazi staat voor ‘We gaan de strijd aan.’’ Waarna hij vervolgde: ‘Maar een kamikaze, een Japanse piloot, was destructief. Die naam heb ik een positieve wending willen geven. De strijd der liefde aangaan. Met woorden in plaats van kogels.’ (Bron: Kidsgids 0-14 jaar 2017-1018, Gemeente Amsterdam) De tekst onder de foto op zijn Facebook-pagina, waarin hij staat afgebeeld als een Arabische strijder, luidde: ‘KAMI-KAZI = Kroon Arabieren Mits Islamitisch-Kogels Aan Zionistische Infiltranten’.

De vierde leugen was al even schaamteloos. Deze werd gedaan tijdens een interview van onze lokale tv-zender AT5 met de nieuwe rapgroep DNA (De Noord-Afrikanen) (voortzetting van Vespa Gang), gehouden in een dure witte Range Rover. Op de vraag van de journalist van AT5 waarom deze bolide geen nummerplaat had, werd geantwoord dat de auto niet was gehuurd. Dat was natuurlijk waar. Maar waar kwam deze dure auto dan vandaan? De journalist verzuimde het te vragen. De Amsterdamse TV-zender vond het verder oké  dat ze werd rondgereden in een auto zonder nummerplaat, wat nog altijd een strafbaar feit is. Politie Amsterdam kneep kennelijk een oogje dicht. Alle bandleden hadden een inmiddels in de gevangenis gezeten,  vertelde een van hen. Behalve KAMI-KAZI. Deze leugen werd direct ontkracht door KAMI-KAZI zelf. Hij kon niet anders. In eerdere interviews had hij zijn criminele carrière immers al toegegeven. De oud-criminelen hadden inmiddels hun leven gebeterd met nachtbaantjes als ‘koerier’. In welke business verzuimde de reporter te vragen.

Liegen is kennelijk in multicultureel Amsterdam het nieuwe normaal. Met dank aan alle bovengenoemde partijen die deze heilstaat mogelijk hebben gemaakt.

 

 

Geef een reactie