IJburg risicowijk voor islamitisch extremisme

naamloos (2)

In de Volkskrant van vandaag stond een ingezonden brief over de Brusselse migrantenwijk Molenbeek, broedplaats van islamitisch extremisten, aanhangers van de jihad, van het kalifaat, de sharia. Volgens de schrijver, die jarenlang in Molenbeek heeft gewoond, was bij instanties bekend dat de wijk door radicale islamieten werd overgenomen. Deze ontwikkeling werd echter met de mantel der liefde bedekt en op mensen die dit verval signaleerden werd ‘karaktermoord’ gepleegd. Onder een onfrisse politiek-correcte deken kon de haatcultuur van de islam bloeien. De wijk werd geliefd bij extremisten, mede omdat deze dichtbij uitvalswegen gelegen was. Met als triest gevolg dat in de huizen van deze wijk ongemerkt de snode plannen konden worden gesmeed voor de dodelijke terreur van vrijdag 13 november in Parijs, waarbij 130 doden vielen.

Enige weken geleden, nog voor de aanslagen van 13 november, hing er een vlag van het kalifaat uit een van de appartementen van Haveneiland-Oost. Een schrikwekkend beeld. Nadat ik een foto ervan op twitter had geplaatst, werd de vlag snel verwijderd. De politie wilde een melding erover niet aannemen. De vlag was immers inmiddels verdwenen en de agent was geen kenner van radicale islamitische uitingen, zoals een vlag. Mocht dezelfde vlag echter ooit weer uit het raam wapperen dan kon de politie worden gebeld.

De Wijk zonder Scheidslijnen IJburg is gehuld in een ideologische socialistische waas. De radicale Moskee op IJburg huurt de tijdelijke ruimte van een corporatie tegen aangepaste kosten. De jongerenvoorziening opent de deuren met een door het stadsdeel gesubsidieerde iftarmaaltijd. Misstanden op het IJburg College met jongeren van niet-westerse allochtone afkomst woonachtig in IJburg, worden onder de pet gehouden om de mislukkingen van de Wijk zonder Scheidslijnen te maskeren.

Islamitische mannen doen in IJburg het gebed in de openbare ruimte, aan de IJburglaan en bij de moskee. Salafistische moslims spreken in portieken met hangjongeren. IJburg kent een hoog percentage criminele jongeren en voortijdig schoolverlaters. Op IJburg, onder andere bij de moskee, worden auto’s met Belgische kentekens gesignaleerd. Salafistische mannen, met baarden, vragen naar de weg, ze moeten op Steigereiland-Zuid zijn. IJburg is bereikbaar via een brug en dichtbij uitvalswegen gelegen, een wijk zonder scheidslijnen, waarbij alle uitwassen van de multiculturele samenleving, zoals segregatie van moslims, criminaliteit door (islamitische) niet-westers allochtone jongeren, bewust niet als probleem worden gezien. Dit alles maakt het risicowijk voor de bloei van islamitisch extremisme. De vijand is onder ons. Waakzaamheid is geboden …

Eén gedachte over “IJburg risicowijk voor islamitisch extremisme

  1. Pingback: Vreemde verbanden in IJburg - www.xandralammers.nlwww.xandralammers.nl

Geef een reactie