Rookgordijnen rond politiebureau IJburg

images 

Sinds de onverwachte sluiting van Bureau IJburg op 1 januari 2016 hebben media en bestuur gestrooid met tegenstrijdigheden in de berichtgeving erover. Deze zijn:

  • Het bureau gaat pas definitief dicht in 2017 (bron: oostonline). Met andere woorden: bewoners hoeven zich tot volgend jaar geen zorgen te maken. Het bureau aan de IJburglaan oogt weliswaar gesloten, maar dat is slechts schijn.
  • Er is nog steeds politie aanwezig in politiebureau IJburg, waaronder onderzoeksteams (bron: IJburg TV). Oftewel: de politie is weliswaar in het bureau, maar heeft geen tijd om rond etenstijd het bureau open te gooien voor aangiften.
  • Weliswaar is het bureau dicht, maar er is nog steeds politie aanwezig op het eiland (bron: politie Amsterdam). Anders gezegd: er is politie in IJburg maar er is geen politie op het bureau.
  • Het is goed nieuws dat het bureau dicht is, want dan kan de politie vaker op het eiland zijn (bron: politie Amsterdam). Oftewel: toen het bureau nog open was voor publiek was de politie minder vaak op het eiland dan nu.
  • Er komt op een termijn van 2 à 3 jaar een nieuw bureau op het Zeeburgereiland, dat ook IJburg zal bedienen (bron: politie Amsterdam). Met andere woorden: weliswaar vindt het bestuur dat een wijk als IJburg een politiebureau nodig heeft, maar het heeft desondanks de post aan de IJburglaan gesloten.
  • In IJburg is 24/7 politie aanwezig (bron: IJburgernieuws)
  • In IJburg is ‘zo goed als altijd’ politie aanwezig (bron: IJburg TV)

Wat is nu de waarheid over Bureau IJburg? Feit is en blijft dat het bureau de deuren voor het publiek heeft gesloten per 1 januari 2016 en dat tijdens de beperkte openingstijden van 17.00 u. – 19.00 u. geen aangiften of meldingen meer kunnen worden gedaan. Bewoners moeten hiervoor tot nader bericht naar Bureau Balistraat, Indische Buurt. Alle andere informatie in dit verband is irrelevant en lijkt bedoeld om bewoners zand in de ogen te strooien; een rookgordijn dat wordt opgeworpen om de onverbiddelijke waarheid te verhullen.

 

Geef een reactie