Proefkonijnen groenrode experimenten gevaar voor democratie

Vorige week verscheen op de website van Het Centrum voor Lokaal Bestuur van de Partij van de Arbeid (PvdA) een column van een PvdA-bestuurder, waarin zij bewoners die zich in IJburg tegen de plaatsing van windturbines verzetten, vergelijkt met president Donald J. Trumps aanhang die op 6 januari 2021 het Capitol Hill bestormde uit woede over de in hun ogen oneerlijk verlopen Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020.

In dit stuk rept de PvdA-bestuurder met geen woord over het ondemocratische karakter van het megalomane experiment van GroenLinks, waarbij windturbines van 200 meter hoog vlakbij huizen zijn gepland; een ‘ecologisch’ plan dat bewoners de strot wordt doorgeduwd. Het groene experiment is vergelijkbaar met het sociaal experiment ‘IJburg, Wijk zonder Scheidslijnen’, van de PvdA, waarbij kansarme huurders, onder wie vele multi-probleemgezinnen, en kansrijke kopers in woonblokken werden gedwongen samen te leven. Ook dit tekentafelhersenspinsel van het PvdA-bestuur Amsterdam kenmerkt zich door het ondemocratische karakter ervan;  een experiment dat de bewoners van Vinex-wijk Amsterdam-IJburg werd opgedrongen.

De vergelijking van bewoners die zich democratisch verzetten tegen het GroenLinks experiment voor plaatsing van windturbines met de aanhang van Donald J. Trump laat vooral zien hoe bang het PvdA-bestuur is voor tegenstanders van linkse experimenten. In de ogen van het PvdA-bestuur zijn zij immers gevaarlijke burgers nu zij niet meewerken aan experimenten, die het linkse bestuur dictatoriaal doordrukt, omdat zij essentieel zouden zijn voor het algemeen belang.  Dergelijke opstandige burgers kunnen uit onvrede hierover in hun ogen op ieder moment het Binnenhof bestormen en overnemen.

Als burgers het vertikken om proefkonijn te zijn van de groenrode experimenten, ben je volgens het PvdA-bestuur dus een gevaar voor de democratie. Intussen groeit de onvrede in Amsterdam-IJburg en niet alleen daar.

Geef een reactie