Gedrag een burgemeester onwaardig

Ed Pelsterpark, IJburg

Inmiddels is het even geleden dat een filmploeg van het Amerikaanse National Broadcasting Network (NBC) IJburg aandeed voor een item over mijn stem op Geert Wilders. Nog steeds kan ik mezelf niet vergeven dat ik me die dag door twee Marokkaanse macho’s heb laten verjagen. En wel door onze jongerenwerker Safoan Mokhtari, alias KAMI-KAZI (Kroon Arabieren Mits Islamitisch-Kogels Aan Zionistische Infiltranten) en Ahmed Marcouch, thans burgemeester van Arnhem.

Het item van de Amerikaanse zender werd geschoten zowel voor de (radicale) moskee IJburg als in het Ed Pelsterpark. Ik vertelde over het verband van mijn verhuizing naar IJburg en mijn stem op de Partij van de Vrijheid (PVV). Sinds ik blogde over de verderfelijke Wijk zonder Scheidslijnen werd ik door andere IJburgers voor NSB-er uitgemaakt. De ideologische miskleun, die zonder enige voorkennis en inspraak in onze nieuwbouwwijk was ingevoerd, deed mij de ogen openen. Mijn geloof in de goede bedoelingen van de PvdA was ik verloren, even rap als het verval van de wijk intrad bij de introductie van de wijk zonder scheidslijnen. Als sneeuw voor de zon was mijn eerdere politieke correctheid verdwenen en in 2010 stemde ik voor het eerst op Geert Wilders.

Tijdens het filmen van het item was het plein nagenoeg leeg geweest. Een vrouw kwam een van de huizen uit en begon ons te filmen. Vergeefs probeerde ze zich in het gesprek te mengen. Ook werden we, naar later bleek, vanuit de FlexBieb, aan het park, door enkele Marokkanen gadegeslagen. Toen we klaar waren met het item en richting mijn huis liepen, merkten we dat we werden gevolgd. Omdat ik  mijn bril niet bij me had, kon ik niet goed zien door wie. Wel zag ik dat enkele grote Marokkanen over de hele breedte van het voetpad ons achtervolgden. Ik liet me intimideren en vluchtte naar mijn huis. Ik had met mezelf afgesproken dat ik niet bang zou zijn, maar was het toch. De dagen ervoor had ik naar aanleiding van berichtgeving van AT5 vele onfrisse berichten ontvangen.

Tot mijn grote verbazing vernam ik even later dat de twee macho-Marokkanen Ahmed Marcouch en Safoan Mokhtari waren geweest. Ze hadden me verjaagd en zendtijd opgeëist. Marcouch en Mokhtari die elkaar kenden van Slotervaart. Indertijd was Marcouch er stadsdeelvoorzitter geweest en Mokhtari een antizionistische/antisemitische rapper. Er was een klik tussen de twee en Mokhtari werd actief voor de PvdA.

Fatima Elatik, die indertijd stadsdeelvoorzitter van Oost was, en Marcouch kenden elkaar goed. In die tijd kwamen in IJburg toevalligerwijs ook vele Marokkanen wonen. Dat dacht ik althans. Van een wijkmeester hoorde ik echter dat hij vermoedde dat Marcouch en Elatik hiervoor samen verantwoordelijk waren. ‘Stuurt Marcouch nu al die Marokkanen naar IJburg?’ Ook Mokhtari verhuisde naar IJburg en werd gevraagd voor het bestuur van de Marokkaanse moskee. Sindsdien vertoefde Marcouch geregeld met zijn vriend Mokhtari in IJburg en waren ze er samen voor de Marokkaanse gemeenschap zeer actief.

Het is wel gebleken dat Marcouch noch Mokhtari vanuit hun islamitische achtergrond enig respect voor de persvrijheid en vrijheid van meningsuiting kunnen opbrengen. Door middel van intimidatie hebben ze hun plek in het bewuste item van NBC opgeëist. Het moet te denken geven dat een burgemeester van een Nederlandse stad blijk geeft van gedrag waaruit dedain voor de westerse waarden blijkt. Voor een fundamentele islamiet is dat niet vreemd. En dat is Marcouch, zo is opnieuw gebleken.

Geef een reactie