Hoe kun je nou niet voor Israël zijn?

Toen op zaterdag 7 oktober 2023 het eerste nieuws naar buiten kwam dat terreurorganisatie Hamas de grens van Israël was overgestoken, wist je dat dit het belangrijkste nieuws was sinds de islamitische aanslagen van 11 september 2001 op het World Trade Centre, New York, waarbij honderden mensen de dood vonden. Inmiddels weet je dat de oorlog van Hamas tegen Israël het belangrijkste nieuws is sinds de Tweede Wereldoorlog.

Al snel werden immers de gruwelijke details bekend die zo mogelijk gruwelijker bleken te zijn dan die van de Tweede Wereldoorlog. Te afgrijselijk voor het menselijk brein om te begrijpen dat dit op onze planeet mogelijk is.  Alsof Adolf Hitler met zijn fascisten op de aarde waren wedergekeerd en zich deze keer in een nieuwe vorm in het Midden Oosten bevonden, vlak naast Israël.

Dit was een oorlog van de barbarij van Hamas tegen de beschaving van Israël en die van de westerse wereld, van de duisternis tegen het licht. Als de beschaving niet overwon, zou de wereld in duisternis worden gehuld. Dat zou en kon nooit gebeuren. Het voortbestaan van de mensheid was hierbij in gevaar.

Sindsdien volgen we het nieuws over de oorlog van Hamas tegen Israël  via de Amerikaanse zender CNN, de Britse Daily Mail, de Israëlische media en niet via de Nederlandse media. De feiten waren zoals altijd en zijn vooral nu van wezenlijk belang. Steeds weer bleek dat de Nederlandse media het hierbij lieten afweten, dat deze automatisch de kant van de Palestijnen, lees van Hamas, koos en alle propaganda voor zoete koek slikte die de verraderlijke terreurgroep bekend maakte.

Keer op keer blijkt dat mensen de Palestijnse kant kiezen, mede onder invloed van de beroerde berichtgeving van de Nederlanse media, waarmee je in wezen de kant kiest van terreurgroep Hamas. De oorlog van Hamas tegen Israël kent geen twee kanten, want hoe kun je nu niet voor Israël zijn?

Geef een reactie