Oorlog tussen Hamas en Israël, in wezen een strijd tussen religie en een kwaadaardige islamistische ideologie

De westerse wereld (donkerblauw) volgens Samuel Huntington (Bron: Wikipedia)

De bekering van oud-politica Ayaan Hirsi Ali van atheïst tot christen zal naar verwachting wereldwijd navolging krijgen. Sinds de barbaarse aanval van Hamas van 7 oktober 2023 is er immers een wezenlijke strijd gaande tussen het kwaad van Hamas (islam) en het goede van Israël, onze westerse beschaving. De westerse wereld – de Verenigde Staten en de Europese westerse landen – kiest vooralsnog onomwonden de zijde van Israël, wat haar redding zal zijn. Zonder deze joods-christelijke basis kan onze beschaving niet overleven en zullen we worden opgegeten door de kwaadaardige ideologie van Hamas.

Onze westerse jaartelling begint tenslotte bij de geboorte van Jezus Christus, die zelf Jood was, evenals zijn 12 apostelen dat waren. Dankzij de apostel Paulus is het christendom, dat aanvankelijke een Joodse sekte was, verspreid over de wereld. Heidenen konden zich, anders dan bij het Jodendom, tot het christendom bekeren, wat een wereldwijde golf van bekeringen veroorzaakte, die nog steeds niet is uitgerold.

Ook ik werd indertijd, als ‘verloren’ jongere, door het christendom aangeraakt. Mijn gereformeerde grootvader, die me toen ik kleuter was uit het Oude Testament voorlas, had het eerste zaadje al geplant. Rond mijn 25e, na ervaringen met een psychoanalyse en een erop volgende duistere periode, heb ik me bekeerd tot het christendom, omdat dit de enige kracht was die me van deze duisternis verloste.

Vasthouden aan het morele kader van het Oude en Nieuwe Testament tegen alle barbarij van Hamas in is het enige wat de westerse beschaving zal kunnen redden. De oorlog tussen Hamas en Israël is in wezen een strijd tussen religie en een kwaadaardige ideologie, die Israël zal winnen.

Geef een reactie