Jongerenwerker Amsterdam-IJburg koestert radicaal gedachtegoed (vanaf politieverhoor) (met updates)

Printscreen afbeelding Facebookpagina Safoan Mokhtari, alias KAMI-KAZI (KroonArabierenMitsIslamitisch-KogelsAanZionistischeInfiltranten), als Arabische strijder

 

Update 1-12-2018: Vrijdag 30 november ben ik naar een politiebureau in de Bijlmer gereisd om te worden verhoord in verband met de verdenking van smaadschrift om mijn blog en tweets over Safoan Mokhtari, alias Kami-Kazi. Een rechercheur heeft me drie uur verhoord. Ik was er zonder advocaat. Mijn echtgenoot was aanwezig bij het verhoor.

Ik begon het verhoor met de opmerking dat het me verbaasde dat deze zaak prioriteit had. Gezien de berichtgeving in de media dat zestienduizend strafzaken het daglicht niet zien en in de prullenbak belanden, vond ik het heel vreemd dat deze zaak wel in behandeling was genomen. De rechercheur antwoordde dat er prioriteit aan deze zaak was gegeven.

Ik heb mijn zaak uitgelegd; dat ik enkel de waarheid over Safoan Mokhtari had opgeschreven en dat ik een algemeen belang had om dit via mijn blog en tweets naar buiten te brengen.  Het was in mijn visie dan ook geen smaadschrift. Alleen al omdat het zijn eigen woorden zijn, die ik heb herhaald.

Mokhtari zou in zijn eer en goede naam zijn aangetast. Ook voelde hij zich onveilig, omdat Martin Bosma, lid van de Tweede Kamer voor de Partij Voor de Vrijheid (PVV), een tweet van mij over hem had geretweet. Hij stond in dit geval op de foto met de wethouder Amsterdam, GroenLinks, als ‘burgemeester van IJburg’. Daardoor had het landelijke bekendheid gekregen en in het huidige gepolariseerde klimaat zou iemand hem iets kunnen aandoen. Ook zoog ik dingen over Mokhtari uit mijn duim, zoals mijn beschuldiging dat hij jongeren zou ronselen voor de jihad in Syrië.  Deze bewering werd ondersteund door twee officiële verklaringen van ambtenaren van de gemeente Amsterdam, een veiligheidsadviseur en een expert radicalisering, een oud-politieman. Ik kende beiden van een gesprek naar aanleiding van een debatavond in 2015 over radicalisering na de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs. Daarin had ik niets over Mokhtari gezegd; het gesprek ging niet over hem en vond plaats voordat ik mijn blog over hem publiceerde. Wel vertrouwde Mokhtari me toe dat een lid van zijn band Vespa Gang naar Syrië was afgereisd. Iets wat ik in een blog opschreef en wat Mokhtari later weer glashard ontkende.

Mokhtari spreekt aanwezigen toe tijdens Iftar 2019, Joris Ivensplein, IJburg (bron: Facebook)

Ik had geen goed gevoel over het verhoor, omdat de rechercheur liet doorschemeren dat het niet ondenkbaar was dat ik wel zou worden vervolgd. Immers er zaten twee kanten aan de zaak. Wanneer een pedofiel in je straat kwam wonen, mocht je bijvoorbeeld niet voor hem waarschuwen, hoewel je het gelijk aan je kant had. Dan was dat smaad.

De rechercheur besloot het verhoor met dat het zo’n twee weken zou duren eer ik wist of ik al dan niet zou worden vervolgd. Mij gaat het om een islamitische jongerenwerker behept met radicale ideeën die overduidelijke ambities heeft om bij de overheid hogerop te komen. Een kant van zijn persoonlijkheid waarop hij eerder trots was en die hij nu liever niet toont. Evenmin heeft hij schriftelijk of publiekelijk afstand genomen van deze kant van zijn persoonlijkheid. Ik heb alleen willen waarschuwen en zal dat blijven doen. Het lijkt alsof het bestuur hem dekt. Mocht ik worden vervolgd, dan is er kennelijk iets echt goed mis met onze democratische rechtstaat.

Update 4-1-2019: Het politieverhoor is nu ruim een maand geleden. Ik heb sindsdien niets van de Officier van Justitie over eventuele vervolging van mijn ‘smaadschrift’ tegen S. Mokhtari vernomen. Ik ga ervan uit dat ik niet word vervolgd. Als de zaak is geseponeerd, zal ik hiervan in elk geval bericht ontvangen.

Update 30-1-2019: Mijn blog over jongerenwerker Kami-Kazi heeft Mokhtari geen windeieren gelegd. De gemeente Amsterdam heeft hem inmiddels aangesteld als projectleider Jeugd & Veiligheid in stadsdeel Zuidoost. Waarmee deze ambitieuze jongerenwerker verder stijgt op de ambtelijke carrièreladder. Van de vacatureomschrijving projectleider Jeugd & Veiligheid Nieuw-West: ‘De Projectleider Jeugd & Veiligheid voert (proces)regie uit op de aanpak van hinderlijke, overlastgevende en criminele jeugdgroepen. … Binnen de aanpak regisseert en ondersteunt de Projectleider Jeugd & Veiligheid als ‘spin in het web’ de samenwerking tussen de gebiedsteams, de partners in de wijk, de politie, het Openbaar Ministerie en het Actiecentrum Veiligheid. ….Tot slot wordt middels verschillende activiteiten uitvoering gegeven aan de preventie van radicalisering en polarisatie. …’

Mokhtari, die ik volg sinds hij mij op straat over mijn blog over Moskee IJburg aansprak, lijkt me allesbehalve de uitgelezen persoon om jongeren op het rechte spoor te krijgen. In IJburg heb ik van zijn interventies geen enkele positieve uitwerking gemerkt. Eerder het tegendeel. Evenmin lijkt hij mij met zijn (eerdere) radicale denkbeelden geschikt om te voorkomen dat jongeren radicaliseren. Hij heeft van dit verwerpelijke gedachtegoed nooit schriftelijk, publiekelijk afstand genomen. Dat hij geschikt zou zijn om polarisatie te voorkomen lijkt me een grap. Mij noemde hij immers op Twitter een ‘lone wolf’, alleen vanwege mijn stem op Geert Wilders, Partij Voor de Vrijheid (PVV).

Het carrièreverloop van Mokhtari doet sterk denken aan het beruchte Amsterdamse ‘moslimkartel’ van de PvdA, zoals dit in de media uitvoerig is belicht. De gemeente Amsterdam trekt kennelijk geen lering uit eerder gemaakte fouten.

Update 20-2-2019: Afgelopen maandag, 18 februari ,werd ik teruggebeld door de rechercheur politie Amsterdam, die me in november 2018 had verhoord. Aan het einde van dit verhoor had hij me gezegd dat ik hem kon bellen als een en ander lang ging duren. Omdat ik wel wilde weten hoe het inmiddels met de zaak ging (op internet las ik dat het wel twee jaar kunnen duren, eer een zaak werd vervolgd), heb ik van zijn aanbod gebruik gemaakt. Het was inmiddels ruim twee maanden nadat ik was verhoord en er proces-verbaal was opgemaakt. Ik belde hem en hij zou terugbellen, wat hij deed. In het gesprek dat ik vervolgens met hem had, zei hij dat het proces verbaal op 8 januari 2019 naar het Openbaar Ministerie was ingezonden. De politie had het opnieuw prioriteit gegeven, begreep ik uit wat hij me vertelde. Op 28 januari had hij zelf een e-mail aan het OM gezonden om naar de voortgang van de zaak te vragen. Hij had echter nog geen antwoord van het OM ontvangen. De zaak was nu aan het OM. Ook hij was benieuwd.

Update 1-3-2019: De volgende foto trof ik aan op de Facebook-pagina van Mokhtari:

Bron: Facebookpagina Safoan Mokhtari

Op deze foto onder anderen Karim Arsalan (tweede van links). Volgens zijn linkedIn is hij Projectleider Radicalisering, Diversiteit en Polarisatie, Amsterdam Oost. Hij zou samen met Anke Huijboom, Teamcoördinator Openbare Orde en Veiligheid, Amsterdam Oost in de aangifte van Mokhtari van smaadschrift in verband met mijn blog over hem hebben verklaard dat ik een fantast ben; dat ik zaken uit mijn duim zuig. Dat ik in een gesprek over Mokhtari zou hebben gezegd dat deze radicaliseerde. Zorgwekkend dat ambtenaren van de gemeente Amsterdam dit hebben verklaard. Het is immers niet wat heeft plaatsgevonden. Zie mijn blog Vreemde verbanden in IJburg.

Update 28-4-2019: De onthulling in dit blog over Safoan Moktari’s radicale inslag heeft de rapper geen windeieren gelegd. De rapper Kami-Kazi (Kroon Arabieren Mits Islamitisch-Kogels Aan Zionistische Infiltranten) is inmiddels aangesteld als ambtenaar van de gemeente Amsterdam. Mokhtari is streng belijdend moslim. Eerder was hij secretaris bij de Unie van Marokkaanse Moskeeën in Amsterdam en Omstreken (UMMAO) (bron: NRC-Handelsblad). (Mokhtari’s goede vriend Ahmed Marcouch was overigens woordvoerder en bestuurslid van diezelfde club. Ook Marcouch begon zijn loopbaan als ambtenaar bij de gemeente Amsterdam. Inmiddels is hij opgeklommen tot de tweede islamitische burgemeester van Nederland.) Mokhtari omschrijft zichzelf als ‘praktizerende moslim … Islam is nummer 1 en de rest is bijzaak …’ (bron: BOOZ jongeren Ewa Matie). In 2015 vertelde Mokhtari me dat hem was gevraagd toe te treden tot het bestuur van Moskee IJburg, iets wat hij in overweging zou nemen.

Mokthari is sinds hij in IJburg is komen wonen actief voor Moskee IJburg. Zo organiseerde hij in 2017 namens het bestuur van de moskee het gezamenlijk gebed als aanvang van het Suikerfeest in het Centrum voor Vrije Tijd (CVT), IJburg. Het bestuur van de moskee telt op dit moment drie leden, allen woonachtig in Amsterdam-IJburg, eerder in Nieuw-West. Op de Facebook-pagina van een van de bestuursleden vond ik een arabische uiting die me (in Google-vertaling) aan het denken zette: ‘God dank je wel. Ze wilden dat onze straten hun ambtenaren in islam zouden betreden. Nieuw-Zeeland politie directeur kondigt aan dat ze moslim is.’ De tekst begeleidt een foto van een aantal ambtenaren in uniform en islamieten, genomen tijdens een toespraak van de islamitische topambtenaar naar aanleiding van de recente aanslagen op moskeeën in Christ Church, Nieuw Zeeland.

De carrièrestap van artiest Kami-Kazi, belijdend islamiet, naar ambtenaar van de gemeente Amsterdam wekt verbazing. Na het lezen van voorgaande uiting dan weer geen. Het einddoel laat zich raden. Het burgemeesterschap ligt voor de hand. Eerder voerde zijn tomeloze ambitie hem in zijn fantasie al naar dit ambt.

Update 14-08-2019: In juli en augustus zijn in Zuid-Oost, waar Safoan Mokhtari sinds begin van dit jaar projectleider Jeugd & Veiligheid is, verschillende schietpartijen geweest. Over het ‘oplaaiende geweld‘ in de hoofdstad houdt de gemeenteraad op 5 september een spoeddebat.

 

Dit bericht is geplaatst in Leefbaarheid, Misdaad, Politiek, Wijk zonder Scheidslijnen met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Responses to Jongerenwerker Amsterdam-IJburg koestert radicaal gedachtegoed (vanaf politieverhoor) (met updates)

 1. moon schreef:

  Hallo Xandra,
  U bent als eerste vrijwillig naar IJburg verhuisd, ws omdat u de verloedering in de stad zat was en in een Vinexwijk wilde wonen, waarbij u had gedacht dat hier alleen blanken zouden komen wonen. U had kunnen bedenken dat dit een illusie zou zijn.

  U heeft het over een verloederd IJburg, u heeft het over voetballende kinderen, die volgens u probleemjongeren zijn en overvallen en inbraken plegen. U heeft een persoonlijke hetze jegens dhr Moktari. U wordt paranoia als u een gesprek heeft met AT5, omdat zij u in de wind zetten.
  Onzin natuurlijk, want het waait altijd hard op IJburg er is geen groen en geen gezelligheid. Natuurlijk is het niet groen op een opgespoten zandplaat in het IJsselmeer, waar de natuur (wind) vrij spel heeft. En gezelligheid in een Vinexwijk is er nooit, daar woon je achter je voordeur, keurig met je gezinnetje.

  U wilt weer terug naar ‘de Stad’, maar hier zult u het ook moeilijk krijgen. Veel meer allochtonen. U zult niet weten tegen welke Marokkaan u nu uw hetze moet voeren, het zijn er zoveel. De wijken zijn gemengd, de straten zijn vervuild, overal lopen mensen op straat, misschien wel achter u aan. U voelt dit als bedreiging, belt 112, maar waarschijnlijk moeten deze ook gewoon ergens in uw buurt zijn. Ik vrees dat u de stad alleen nodig heeft om uw gal te spuwen. Het gras zal elders altijd groener zijn.

  Wilt u met uw gedachtegoed en met een goed gevoel leven, dan raad ik u aan te verhuizen naar een mooie Vinexwijk in Brabant. Met het geld dat u krijgt van uw in waarde gedaalde Ijburgwoning kunt u een riant optrekje in Brabant kopen. Hier zijn weinig allochtonen, veel PVV’ers, veel gelijkgestemden.
  Er zijn geen probleemjongeren. Jongeren zitten in schuurtjes van pa&ma zich coma te drinken. Criminaliteit wordt gepleegd door blanke leeftijdsgenoten, maar die drugslabs, wapenarsenalen en wietplantages zijn verstopt in schuren en loodsen. Hier zult u niets van merken. U kunt uw blogje met galspuwerij opdoeken. U kunt de moskee, de allochtonen, Moktari, politie en alle Amsterdammers met rust achter u laten. U kunt hier in uw bubbel leven, samen met Geert en al die andere malloten.

 2. moon schreef:

  Hallo,
  U heeft het over een verloederd IJburg, u heeft het over voetballende kinderen, die volgens u probleemjongeren zijn en overvallen en inbraken plegen. U heeft een persoonlijke hetze jegens dhr Moktari. Het waait hard op IJburg, er is geen groen, er is geen gezelligheid.
  U bent als eerste vrijwillig naar IJburg verhuisd, ws omdat u de verloedering in de stad zat was en in een Vinex-wijk wilde wonen, waarbij u had gedacht dat hier alleen blanken zouden komen wonen. U had kunnen bedenken dat dit een illusie zou zijn. Gezelligheid in een Vinexwijk is er gewoon niet, daar woon ik achter je voordeur. Natuurlijk is het er niet groen op een opgespoten zandplaat in het IJsselmeer, waar de natuur (wind) vrij spel heeft.

  U wilt weer terug naar ‘de Stad’, maar hier zult u het ook moeilijk hebben. Veel meer allochtonen. U zult niet weten tegen welke Marokkaan u nu uw hetze moet voeren, het zijn er zoveel. De wijken zijn gemengd, de straten zijn vervuild, overal lopen mensen op straat, misschien wel achter u aan, u voelt dit als bedreiging, maar deze moeten ook gewoon ergens in de buurt zijn. Ik vrees dat u de stad alleen nodig heeft om u gal te spuwen. Het gras zal elders altijd groener zijn.

  Wilt u met u gedachtegoed met een goed gevoel leven, dan raadt ik u aan te verhuizen naar een mooie Vinex-wijk in Brabant. Met het geld dat u krijgt van uw in waarde gedaalde Ijburgwoning kunt u een riant optrekje in Brabant kopen. Hier zijn weinig allochtonen, veel PVV’ers, veel gelijkgestemden. Er zijn geen probleemjongeren. Criminaliteit wordt gepleegd door blanke leeftijdsgenoten, maar die drugslabs, wapenarsenalen en wietplantages zijn verstopt in schuren en loodsen. Hier zult u niets van merken. U kunt hier in uw bubbel leven, samen met Geert en nog wat andere malloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.