IJburg, een socialistische nachtmerrie?

nachtmerrie

Hoe graag had ik dit weblog gevuld met succesverhalen over IJburg. Niet alleen beter voor de waarde van ons huis, maar ook voor mijn welzijn.

In den beginne was hier water. Het was een onschuldige wereld. Nu het land gemaakt is, blijkt hoe verderfelijk de ‘socialistische heilstaat’ kan uitpakken. De ‘maakbare samenleving’. Alle mensen op IJburg, arm en rijk, zwart en wit, wonen door elkaar. Soms werkt dit uitstekend. De zwarte en witte kindertjes van ons blok spelen onbekommerd met elkaar. Een zwarte medebewoonster zet als het warm is haar deuren open en de peuters, zowel die van de dure koopwoningen als die van de sociale woningbouw, lopen bij haar in en uit. 

Voor elk deel van de blokken op IJburg is een woningcorporatie verantwoordelijk. Niet alleen voor de bouw van de huizen, maar ook voor de samenstelling van de bewoners. Wij hebben geluk met die van ons. Deze begrijpt dat het cynisch is om mensen met jonge kinderen, die hier in groten getale zijn komen wonen, op te schepen met geflipte hangjongeren uit Zuid-Oost. Andere woningcorporaties hebben er geen enkel probleem mee dit soort jongeren tussen de goedbedoelende andere IJburgers te plaatsen. Het incident van 28 juni waarbij een vrouw bij de Albert Heijn het ziekenhuis in is geschopt door een aantal van hen is exemplarisch. De stadsdeelvoorzitter-Zeeburg (PvdA) vindt dat wij op IJburg vooral niet moeten zeuren. Dit soort geweld hoort nu eenmaal bij de grote stad.

Er komt een chill-room voor de jongeren in het Blauwe Huis, bij gebrek aan betere voorzieningen. Alle gebouwen op IJburg zijn particulier bezit. Er is in het bestemmingsplan weliswaar voorzien in een jeugdhonk, maar dat wordt pas op zijn vroegst in 2009 opgeleverd. Afhankelijk van de goede wil van de woningcorporatie wordt het een succes.

Enkele IJburgers overwegen te verhuizen. De zwaar mishandelde vrouw is zo bang dat ze hier zo snel mogelijk weg wil. Een politiepost had er al zullen zijn. We moeten gissen over de termijn waarop deze de deuren zal openen. Alleen met bovengemiddelde inzet van het bestuur en de woningbouwcorporaties is deze wijk nog te redden.

donderdag 12 juli 2007 14:30 door Xandra Lammers

2 gedachten over “IJburg, een socialistische nachtmerrie?

  1. Pingback: Mokum wordt islamsterdam | www.xandralammers.nl

  2. Pingback: Politiek correct ChatGTP streeft socialistische heilstaat na | www.xandralammers.nl

Geef een reactie